Zac Posen lanceert (opnieuw) goedkopere lijn

Zac Posen met actrice Christina Ricci in een van zijn ontwerpen Foto: rr

Hoewel de luxemarkt het lang niet slecht doet in deze crisistijden, kijkt de Amerikaanse ontwerper Zac Posen naar de andere kant van het spectrum. Hij lanceert binnenkort een nieuwe goedkopere lijn.

Posen, bekend voor zijn prachtige avondjurken en momenteel jurylid bij het televisieprogramma Project Runway, waagde zich in 2009 al eens aan een goedkopere lijn, maar Z Spoke kon toen de verwachtingen niet inlossen. Vier jaar later probeert hij het opnieuw met Zac Zac Posen, een kledinglijn in hetzelfde prijssegment als M Missino, Red Valentino en McQ.

'Door de strikte prijsvereisten voor Z Spoke, hebben we geleerd dat we met een iets hogere prijs veel meer uit het product kunnen halen', vertelde Posen over zijn nieuwe lijn aan Women's Wear Daily. Met prijzen die beginnen bij 370 euro kunnen voortaan ook de minder gefortuneerden een stuk van de Amerikaanse ontwerper kopen.

Zac Zac Posen wordt in het najaar gelanceerd en zal voorlopig enkel beschikbaar zijn bij grote modewarenhuizen als Neiman Marcus, Saks en het Britse Harvey Nichols.

Door edm