Tyler Hamilton wil dat Riis en Bruyneel bekentenissen afleggen

Bron © belga

Foto: EPA

De Amerikaan Tyler Hamilton, een ex-ploegmaat van gevallen wielerheld Lance Armstrong, is van mening dat zijn voormalige ploegleiders Bjarne Riis en Johan Bruyneel tot dopingbekentenissen moeten overgaan. Dat verklaarde hij in een interview met wielerwebsite Cyclingnews.

Hamilton reed tussen 1999 en 2001 voor Bruyneel bij US Postal en fietste in 2001 en 2002 bij het CSC van Riis. "'iis gaf eerder al toe dat hij in zijn carrière epo genomen had, maar in de Tour de France van 1996 (die hij won) heb ik gezien dat hij een bloedtransfusie heeft ondergaan', aldus Hamilton.

'Ze mogen niet vrijuit gaan, iedereen moet de gevolgen dragen. Als ze niets zeggen, blijft alles bij het oude en zullen de geheimen in het peloton blijven.'

Hamilton zelf publiceerde recent een boek waarin hij uit de doeken deed hoe dopingpraktijken in de ploeg van Armstrong gangbaar waren. Later deze maand wordt hij gehoord in het proces van dopingdokter Eufemiano Fuentes.

'Ik zal praten op de Spaanse ambassade in Washington', aldus Hamilton. 'Ze mogen vragen wat ze willen, ik zal eerlijk antwoorden. Hoe meer informatie we over het verleden te weten komen, des te beter voor de wielersport', stelde de Amerikaan, die eerder al toegaf klant van Fuentes te zijn geweest.

Door rvh
AANGERADEN