Volleybal: Vande Broek: ‘Kloof dichten met internationale top'

© IMAGEGLOBE

De Belgische nationale vrouwenploeg wist zich in tegenstelling tot de mannen wel rechtstreeks te kwalificeren voor het EK 2013. ‘We willen de kloof dichten met de internationale top', zo zei bondscoach Gert Vande Broek maandag op een persconferentie in de lokalen van Ethias in Brussel.

Vande Broek wil bij de vrouwenploeg verder de weg van de professionalisering inslaan. ‘In de komende campagne zullen wij minimum 33 wedstrijden, waaronder het EK, de WK-kwalificaties en de EuroLeague, spelen', verklaarde hij. ‘In 2010-2011 geraakten we aan niet meer dan een twaalftal wedstrijden. Toen lag het accent op trainen, want we hadden een jonge ploeg, een kleine kern met beperkt engagement. Nu zijn meer speelsters professioneel met volleybal bezig, waardoor we meer wedstrijden kunnen spelen. Zo kunnen we de kloof dichten met de internationale top.'

De Belgische vrouwenploeg wist zich vorig jaar rechtstreeks te plaatsen voor het EK in Duitsland en Zwitserland (6-14 september 2013). In kwalificatiegroep E eindigde België als eerste voor Frankrijk, Slovenië en Montenegro.

Op het EK treden de Belgische vrouwen in Zürich aan in Groep B met Frankrijk of Oekraïne, Zwitserland en Italië. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinale. De nummers 2 en 3 spelen tegen de nummers 2 en 3 van groep D voor een plaats in de kwartfinales.

Vande Broek laat duidelijk zijn ambitie voor het EK blijken. ‘We willen onze groep overleven en doorgaan naar de volgende ronde. Daarna bekijken we het match per match.'

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten