'John Galliano beledigt joden opnieuw'

© rr

© pn

1 / 2

John Galliano werd dinsdag gefotografeerd in New York, gekleed in een lange zwarte jas, pijpenkrullen en een vilten hoed. Een gewaagde kledingkeuze voor iemand die twee jaar geleden zijn job verloor omdat hij joden beledigde.

tib

Laat het aan John Galliano over om zijn rentrée in het modelandschap meteen te kruiden met de nodige controverse. Zelfs zonder iets te zeggen zet hij kwaad bloed met zijn kledingkeuze toen hij gekiekt werd voor de show van Oscar de la Renta, waar hij aan meewerkte. De joodse gemeenschap in New York toonde zich not amused: 'Hij beledigt mensen en probeert geld te verdienen met mode terwijl hij zich kleedt als de mensen die hij beledigd heeft', klinkt het.

Galliano liet via zijn woordvoerster weten dat de keuze van zijn outfit niet beledigend bedoeld was. 'Meneer Galliano draagt al jaren grote hoeden en krullen in zijn haar', aldus Liz Rosenberg. 'Hij was van top tot teen gekleed in designerkleding, waaronder een hoed van Stephen Jones en een broek van Yohji Yamamoto'.

Roseberg benadrukt dat Galliano zich niet wil excuseren voor zijn outfit, maar 'wel vergiffenis blijft zoeken voor zijn ongevoelige opmerkingen van twee jaar geleden'. 'Hij blijft zich inzetten om elke dag nuchter te blijven en heeft al contact gehald met verschillende prominente joden', aldus Rosenberg.

Lees ook