Verkoop van 'The Broken Circle Breakdown' loopt als een trein in Berlijn

'The Broken Circle Breakdown van de Vlaamse filmregisseur Felix van Groeningen kent een vlotte verkoop op het filmfestival van Berlijn. Volgens The Match Factory, dat de internationale verkoop van de film regelt, staat de teller intussen op 20 landen waaronder Frankrijk, Duitsland en Brazilië, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vrijdag.

jfvt01

Eerder deze week kon de prent, met Johan Heldenbergh en Veerle Baetens in de hoofdrollen, al rekenen op een zeer warm onthaal door het festivalpubliek in Berlijn. Intussen blijkt dat ook heel wat buitenlandse verdelers overstag zijn gegaan. 'Na Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn er voor 'The Broken Circle Breakdown' ondertussen deals getekend met distributeurs in onder andere Frankrijk, Australië, Brazilië, Denemarken, Finland, Hongarije, Noorwegen, Polen, Roemenië, Turkije, Zuid-Korea, Zweden en de Baltische Staten. Voor tal van andere grote territoria lopen er op dit ogenblik nog onderhandelingen met één of meerdere distributeurs', aldus het VAF.

Volgens het Fonds zijn bovendien ook heel wat andere internationale filmfestivals kandidaat om de film de komende maanden in hun programma op te nemen.

'The Broken Circle Breakdown' gaat over de liefde tussen Elise, gespeeld door actrice Veerle Baetens, en Didier, vertolkt door Johan Heldenberg. Hun relatie komt onder druk te staan wanneer hun dochtertje Maybelle ernstig ziek wordt. De film van Felix Van Groeningen en Carl Joos is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels.

Aangeboden door onze partners

Lees ook