Is Quiz Me Quick het beste Vlaamse TV-programma?

© VRT

Eén-programma Quiz Me Quick is het enige programma dat kans maakt op vijf Vlaamse Televisiesterren. Bedenker Bart De Pauw maakt ook nog eens kans op een ster als populairste televisiepersoonlijkheid. Dat hebben de presentatoren Kobe Ilsen en Francesca Vanthielen maandag bekendgemaakt.

rdc

Het fictieprogramma Quiz Me Quick is genomineerd voor een Vlaamse Televisiester in de categorie populairste televisieprogramma. In die strijd moet het programma het opnemen tegen Clan (vtm), De Slimste Mens ter Wereld (Vier) en Dagelijkse Kost (Eén). Bart De Pauw moet het als televisiepersoonlijkheid dan weer opnemen tegen Astrid Bryan (Vijf), Nathalie Meskens (vtm) en Jeroen Meus (Eén). De genomineerden in elf andere categorieën werden twee weken geleden al bekendgemaakt.

Quiz Me Quick is als enige programma genomineerd in vijf categorieën: beste fictie, beste acteur (Ben Segers), beste actrice (Tine Embrechts) en nu dus ook als populairste televisieprogramma en populairste televisiepersoonlijkheid. Clan doet beter met zes nominaties, maar die werden slechts in vier verschillende categorieën behaald. Want zowel bij beste acteur (Dirk Roofthooft en Geert Van Rampelberg) als bij beste actrice (Barbara Sarafian en Inge Paulussen) telt het programma twee kandidaat-winnaars.

In totaal zullen op zaterdag 2 maart in Hasselt vijftien sterren worden uitgereikt. De maandag bekendgemaakte categorieën zijn de enige twee waarbij de winnaar door de kijker wordt aangeduid. Mensen kunnen daarvoor stemmen via de website www.vlaamsetelevisiesterren.be. Tijdens de live-uitzending, die op vtm te zien zal zijn, kunnen kijkers ook stemmen via sms en de rode knop.

In de marge van de bekendmaking van de nominaties, raakte tot slot nog bekend dat de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren in 2014 zal worden uitgezonden op Vier.

Aangeboden door onze partners

Lees ook