Samsung toont nieuwe Galaxy S IV op 14 maart

Foto: samsung

Op 14 maart zal Samsung de langverwachte opvolger van de Galaxy S III aan de wereld tonen, op een evenement in New York. Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar is nu bevestigd door Samsung.

Als uit de kluiten gewassen smartphones jouw ding zijn, is 14 maart een datum die je in je agenda moet noteren. Dan stelt Samsung in New York City zijn nieuwste vlaggenschip aan de wereld voor. 

Het is geleden van de lancering van de eerste Galaxy S in 2010 dat Samsung een nieuw product voorstelt op Amerikaanse bodem, en de keuze voor New York is dan ook niet toevallig. Door zijn nieuwe Galaxy voor te stellen in de Verenigde Staten, richt de Koreaanse fabrikant zijn pijlen meer dan ooit op de dominante iPhone van Apple. 

In het laatste kwartaal van 2012 stak Apple Samsung in de VS voorbij als grootste telefoonverkoper, en het mag duidelijk zijn dat Samsung dit niet zomaar wil laten passeren.

 

Uit het bericht dat zopas op Twitter verscheen, blijkt ook dat Samsung niet van plan is om de naamgeving van zijn Galaxy S-reeks drastisch te wijzigen. Over de Galaxy S IV is verder nog niets geweten, maar vermoedelijk wordt het een 5-inch grote Android-smartphone met een Full HD-display in 1080p.

Door ast