‘Gratis iPad-spel' kost jongen (5) 2.000 euro

Bron © Daily Mail
Groot was de verbazing bij de ouders van de vijfjarige Danny toen ze een betalingsbewijs van net geen 2.000 euro kregen van Apple. Hun zoon had spelletjes gedownload op de iPad waarvan hij dacht dat ze gratis waren. Apple weigert het geld terug te storten.

Danny Kitchen, vijf jaar oud, vroeg zijn vader Greg of hij diens wachtwoord mocht om het gratis spel ‘Zombies vs Ninjas' te downloaden op de iPad. Even later vond moeder Sharon een hoop betalingsbewijzen in haar mailbox, waaruit bleek dat kleine Danny liefst 19 uitbreidingen van het spel gekocht had die elk meer dan 70 euro kostten.

‘Op zondagnamiddag vroeg Danny mijn man om de code. ‘Waarvoor heb je die nodig', vroeg hij. ‘Maak je niet druk, het is voor een gratis spelletje', antwoordde Danny.

In het spel ‘Zombies vs Ninjas' moet je pijlen en bommen gooien naar zombies die op het scherm verschijnen. Zodra je een level uitgespeeld hebt, kun je extra munitie kopen. Betalend dus, en dat wist kleine Danny niet.

‘We hebben Apple meteen gecontacteerd om de betalingen te laten annuleren', zegt Sharon. Dat weigerde Apple echter. ‘Op alle toestellen kun je beperkingen opleggen zodat je kinderen niet zomaar geld kunnen uitgeven', zegt een woordvoerder van het bedrijf. ‘Als ze dat niet doen, is het hun eigen schuld.'

Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN