Volgende week zon en tot 15 graden

© LG

Vandaag en komend weekend blijft het bewolkt. Volgende week zal de temperatuur dan weer gevoelig stijgen. 'Op dinsdag zou het kwik zelfs tot aan 15 graden komen', zegt Sabine Hagedoren.

rvs, kad

Vrijdagnamiddag blijft het zwaarbewolkt met tijdelijk nog kans op een spat motregen. Er waait een matige noordoostenwind. De maxima variëren van 0 graden in de Ardennen tot ongeveer 5 graden elders.

Vrijdagavond en -nacht is het droog maar overwegend bewolkt. Plaatselijk kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minima gaan van min 4 graden op de Hoge Venen tot plus 1 graad aan zee.

Zaterdag blijft het droog maar meestal zwaarbewolkt. Er waait een zwakke wind uit het noorden tot het noordoosten. De maxima schommelen rond het vriespunt in de Ardennen en rond 3 tot 6 graden elders.

Ook zondag blijft het naar verwachting nog geruime tijd zwaarbewolkt. Pas later in de namiddag neemt de kans op opklaringen toe.

Volgende week zon

Maandag en dinsdag is er veel zon, maar later in de week verschijnt er geleidelijk weer meer bewolking. De middagtemperatuur loopt op van zowat 6 graden zondag naar ongeveer 15 graden op dinsdag en 14 graden op woensdag. 'Dat zagen we bevestigd in de weerkaarten van deze ochtend', meldt Sabine Hagedoren. 'De volgende dagen zal het kwik dan weer dalen, maar het blijft warmer dan de vorige weken.' 's Nachts en 's ochtends blijft het voorlopig nog licht vriezen.

Aangeboden door onze partners