42 maanden cel voor verijdelde overval op Walter Grootaers

Bron © Belga

Foto: Photo News

Lier -

Het Antwerpse hof van beroep heeft de tweelingbroers Houssine en Lahoucine E.H. veroordeeld tot 42 maanden cel, een bevestiging van hun straf in eerste aanleg. Ze hadden vorig jaar een overval gepland op het gezin van zanger Walter Grootaers, maar voor ze in actie konden schieten, had een alerte buurtbewoner al de politie verwittigd.

Hij had op 2 juni 2012 gemerkt dat er al voor de derde keer in vijf dagen tijd verdachte kerels aan het rondhangen waren die bijzondere interesse toonden in de villa van Walter Grootaers in Lier. De politie pakte het trio op. Ze hadden een mes en een alarmpistool bij, alsook een sporttas met daarin bivakmutsen, bindstrips, handschoenen en petten.

Het ging om een jongere broer van gangster Ashraf Sekkaki en de tweelingbroers Houssine en Lahoucine E.H. Die laatste was destijds betrokken bij de helikopterontsnapping van Ashraf Sekkaki uit de gevangenis van Brugge.

Het trio was door een vierde man met de wagen afgezet, maar ontkende dat ze een overval planden. Ze wilden een crimineel feit ‘in scène zetten' en dat filmpje op YouTube plaatsen. Ze hadden echter geen camera bij en legden daarover tegenstrijdige verklaringen af. Ook hun identiteitskaarten en gsm's hadden ze thuis gelaten.

Zowel in eerste aanleg als in beroep werd hun ‘fantasierijke verklaring' niet geloofd. De jongere broer van Ashraf Sekkaki en de chauffeur kregen werkstraffen en gingen niet in beroep.

Door gjs
Meest recent