Agenten opgepakt na doorverkopen inbeslaggenomen goederen

In Herstal in de provincie Luik zijn vier agenten opgepakt na verdenkingen van verduistering en schriftvervalsing. De vier zouden inbeslaggenomen goederen doorverkocht hebben op veilingwebsite Ebay.

mtm, rdc

Dinsdagavond voerde de algemene inspectie van de politie een huiszoeking uit op het politiecommissariaat van Herstal, in de provincie Luik. De bureaus van drie agenten van de gerechtelijke brigade van Herstal en van één inspecteur werden doorzocht. Ook in de huizen van de betrokkenen werden onderzoeksdaden verricht.

De vier worden verdacht van het verduisteren van objecten die ze bij huiszoekingen in beslag zouden hebben genomen en van schriftvervalsing. Ze zouden de inbeslaggenomen goederen aangeboden hebben op veilingwebsite Ebay. Na het verhoor werd een van de vier ook effectief aangehouden. Tegen alle vier de agenten werden disciplinaire maatregelen getroffen.

Het verhaal kwam aan het licht na het verhoor van een vijfde politieagent. Die zit momenteel in de cel en wordt verhoord na de moord op zijn vriendin. Hij praatte zijn collega's aan de galg.

LEES OOK

Nu in het nieuws