Gecrashte Ferrari van Ronaldo opnieuw te koop

1 / 2

De Ferrari waarmee de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo in 2009 crashte in het Britse Manchester, wordt opnieuw te koop aangeboden op de internetveilingsite eBay. De verkoper van de wagen en de website raakten het daarover donderdag eens.

vermi

‘We zijn tevreden dat we uiteindelijk een akkoord bereikt hebben',

aldus Renaud Bettcher, de advocaat van de Franse garage Star Autos, eigenaar van de bolide.

Verkoopsite eBay moet het zoekertje van Star Autos nu opnieuw online zetten. Eerder werd het door de site ‘om veiligheidsredenen' verwijderd. Bij eBay werd immers getwijfeld aan de echtheid van het zoekertje. Daarom werd Star Autos gevraagd om te bewijzen dat het wel degelijk om de voormalige wagen van Ronaldo ging. ‘Dat is intussen gebeurd', verklaart Bettcher, die wel niet wist wanneer de advertentie opnieuw online komt. De advocaat gaf tevens aan dat eBay een vergoeding zal betalen, maar over welk bedrag het gaat wilde Bettcher niet kwijt. Volgens de Franse krant Dernières Nouvelles d'Alsace zou het gaan om 20.000 euro.

Cristiano Ronaldo reed in 2009 met zijn Ferrari 599 GTB Fiorano, die een marktwaarde heeft van 250.000 euro, tegen een muur in een tunnel in Manchester. Het ongeval gebeurde een week voordat de Portugees de Gouden Bal van 2008 ontving.

Nu in het nieuws