Problemen Schaarbeekse brandweerkazerne opgelost tegen april

Bron © Belga
SCHAARBEEK -

De brandweermannen van Voorpost Diamant moeten in april naar de nieuwe brandweerkazerne aan het Paul Brienziekenhuis in Schaarbeek kunnen. Dat bevestigt het kabinet van bevoegd staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo).

Normaal gezien moesten de brandweerlui van Voorpost Diamant al begin maart worden overgeplaatst. Volgens Eric Labourdette van vakbond VSOA (Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt) is die kazerne in een erbarmelijke staat. Hij eist dat de post gesloten wordt opdat gevaarlijke voorvallen vermeden kunnen worden.

De Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandbestrijding relativeert de staat van de kazerne. ‘Het is inderdaad een verouderd gebouw, maar het is zeker niet zo dat de brandweerlui in mensonterende omstandigheden moeten werken', meldt de directie.

Hetzelfde is te horen bij het kabinet van Brusssels staatssecretaris voor Brandbestrijding Christos Doulkeridis (Ecolo). ‘We hebben de afweging gemaakt en de beste optie is om nog even op de huidige locatie te blijven en zo snel mogelijk te verhuizen. In april zou het personeel naar de nieuwe kazerne aan het Paul Brienziekenhuis in Schaarbeek kunnen', luidt het.

Door kad