Kroatië boos op Uefabaas Platini

© EPA

Kroatië heeft maandag de manier waarop van UEFA-voorzitter Michel Platini de Kroatische eerste minister Zoran Milanovic wilde bereiken bestempeld als 'ongepast'. Platini opperde recentelijk in een open brief om samen de strijd tegen het hooliganisme aan te gaan in het Kroatische voetbal.

jvh

'Wij beschouwen de manier waarop Michel Plantini zich tot onze Eerste Minister richtte als diplomatiek ongepast', luidt het in een mededeling van de Kroatische ministers van Binnenlandse Zaken en Sport.

'Wij zijn ervan overtuigd dat de betrokken partijen er alles aan zullen doen om de wedstrijden zonder incidenten te laten verlopen', aldus de ministers, die in hun mededeling ook een lijst opnamen met stappen die in het verleden ondernomen werden in de strijd tegen het hooliganisme.

Platini waarschuwde Servië en Kroatië in februari naar aanleiding van hun onderling duel in de voorronde voor het WK 2014. Hij riep de overheden van beide landen op om samen de strijd aan te gaan tegen het hooliganisme.

'De Europese voetbalbond maakt zich zorgen over het geweld tijdens een aantal wedstrijden met Servische en Kroatische ploegen tijdens enkele Europese competities', stelde Platini, die er al mee dreigde om beide bonden uit te sluiten van alle competities als er geen stappen worden ondernomen.

Beide landen spelen in dezelfde kwalificatiegroep als België. Op 22 maart spelen ze voor het eerst sinds hun conflict (1991-1995) tegen elkaar. Beide bonden kwamen reeds overeen geen bezoekende fans toe te laten voor beide duels.

Gerelateerd

Lees ook

Aangeboden door onze partners