Kasabian en Bruce Springsteen op Hard Rock Calling

© ap

De organisatoren van het Britse Hard Rock Calling organiseren hun festival dit jaar op een nieuwe locatie, het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen, en hoopt daar een publiek uit meer landen aan te spreken. Daarvoor doen ze beroep op onder meer Kasabian en Bruce Springsteen.

gjs

Het festival wordt het eerste evenement in het Olympisch Park sinds de Olympische Spelen van vorig jaar. Het vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni en op de affiche prijken heel wat straffe namen.

Headliner op zaterdag wordt het Britse Kasabian. Ook Paul Weller, Miles Kane, Kodaline, The Cribs, Klaxons en Tribes treden die dag op. Bruce Springsteen en zijn E Street Band is top of the bill op zondag. Ze krijgen dan het gezelschap van The Black Crowes en Alabama Shakes.

Vorig jaar vond Hard Rock Calling plaats in Hyde Park in Londen. Bruce Springsteen was toen ook headliner en haalde de internationale pers toen tijdens zijn bisnummer met Paul McCartney de stroom afgezet werd door de organisatie. 'Dat was door een geuidsverbod, het was te laat', zegt Hamish Dodds, CEO van Hard Rock International. 'Maar dit jaar geven we hen de kans om zo lang als ze willen door te gaan. Ook op de rest van de affiche zijn we erg fier, vooral op Kasabian, dé Britse band van het moment.'

In de komende weken worden nog enkele bands aan de affiche toegevoegd. De tickets zijn nu al te koop op de website van Hard Rock Calling.

LEES OOK