'4G-verhaal is dodelijk voor imago van Brussel'

Bron © Brussel Deze Week

Foto: afp

Het ontbreken van een snel mobiel 4G-netwerk in Brussel is een probleem voor het internationale imago van de hoofdstad. Dat zegt ook Brussels minister Brigitte Grouwels (CD&V).

Door de strenge stralingsnormen die de Brussels regering hanteert, is het voor telecomoperatoren onmogelijk om een 4G-netwerk uit te rollen in de hoofdstad. De stralingsnorm die Brussel hanteert, is een pak strenger is dan wat de Wereldgezondheidsorganisatie en Europa aanbevelen. Zo'n 4G-netwerk zorgt voor supersnel mobiel internet.

Recent stuurde Europees commissaris Neelie Kroes een boze brief naar de Brusselse autoriteiten over het uitblijven van 4G, en ook telecomoperatoren maakten zich eerder al boos op de Brusselse regering en Brussels minister van leefmilieu en energie Huytebroeck (Ecolo).

'Dodelijk voor het internationale imago van Brussel'

Brussels minister Brigitte Grouwels (CD&V) zegt nu in een interview met de weekkrant Brussel Deze Week dat de voorstellen van minister Huytebroeck niet voldoen.

'Ik ben niet de enige binnen de regering die dat zegt. Als minister bevoegd voor het informaticabeleid in het Brussels Gewest word ik er de hele tijd mee geconfronteerd', zegt Grouwels. 'Het 4G-verhaal is dodelijk voor het internationale imago van Brussel. Langs alle kanten werken we aan dat imago, in een klap kan die moeite van de kaart worden geveegd.'

Grouwels erkent dat ook haar partij niet vrijuit gaat in het 4G-dossier: 'CD&V heeft in 2009 de stralingsnormen mee goedgekeurd. We moeten vandaag de eerlijkheid hebben om toe te geven dat die normen te streng zijn, en dat ze dus herbekeken moeten worden.'

Door ast
AANGERADEN