Huiszoeking bij IMF-baas Lagarde in Parijs

© Reuters

Politieagenten hebben woensdag een huiszoeking gedaan in de woning van de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, in Parijs. De huiszoeking past in een onderzoek naar de verkoop van sportartikelenfabrikant Adidas aan de bank Crédit Lyonnais, zo is van haar advocaat vernomen.

jta

‘Mevrouw Lagarde heeft niets te verbergen', zei advocaat Yves Repiquet. Hij preciseerde dat zijn cliënte nog niet ondervraagd werd in het onderzoek.

Als minister van Economie van Frankrijk, van 2007 tot 2011, had Christine Lagarde voor een bemiddeling gekozen om een geschil te beslechten tussen de Franse bank Crédit Lyonnais en Bernard Tapie, zakenman en gewezen minister.

Een privérechtspraak veroordeelde het CDR (Consortium de réalisation), een publieke structuur die het passief van Crédit Lyonnais beheerde, in juli 2008 tot de betaling van 285 miljoen euro schadevergoeding aan Bernard Tapie. Dat komt op een totale som van ongeveer 400 miljoen euro wanneer alle interesten erbij gerekend worden.

Het Franse gerecht doet onderzoek naar deze arbitrage. Er werden onder meer huiszoekingen gedaan in de woning en op het kantoor van de vroegere secretaris-generaal van het Elysée, Claude Guéant, van zakenman Bernard Tapie en van Stéphane Richard, die directeur was van het kabinet van Christine Lagarde op het ogenblik van de arbitrage.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten