Vlaams Belang lanceert nieuwe slagzin

© BELGA

Met de nieuwe slagzin ‘echt . onafhankelijk' (spreek uit: echt punt onafhankelijk), die woensdagavond in Gent gelanceerd werd, wil Vlaams Belang claimen dat de partij de enige authentieke en consequente Vlaamse partij is, die geen linken heeft met de vakbonden, de ziekenfondsen of de banken. ‘Een echt-onafhankelijke partij die zich richt op dat deel van Vlaanderen dat echt-onafhankelijk wil zijn en echt-onafhankelijk wil denken', vatte partijvoorzitter Gerolf Annemans het samen.

dgs

‘Negen jaar na de geboorte van het Vlaams Belang werd het tijd een ondertitel te bedenken die onze lading op een eigentijdse manier dekt', klonk het.

‘Grote politieke doorbraken op ons actief'

Volgens de voorzitter liggen de standpunten van het Vlaams Belang telkens opnieuw mijlenver vooruit op de andere partijen. Zo stuwt de partij de anderen voor zich uit en weegt ze op de besluitvorming. ‘Wij hebben de grote politieke doorbraken van de laatste 25 jaar allemaal op ons actief', claimde Annemans. ‘Geen spreidstand, geen doorzichtige mist, geen opportunisme en geen dubbele tong bij het Vlaams Belang', voegde hij eraan toe.

Daarnaast handelt en denkt het Vlaams Belang vrij en ongebonden, in tegenstelling tot de andere politieke partijen die ‘met man en macht' aan elkaar gebonden zijn. Daardoor kan de partij vrijuit en onafhankelijk spreken met enkel haar ideaal als uitgangspunt. ‘Wij stellen maar één belang voor ogen: dat van de kleine man, de gewone Vlaming. Enkel aan hen legt het Vlaams Belang verantwoording af', zei Annemans.

De inspiratie van de partij ligt niet in het ‘haalbare' met het oog op een coalitie, maar wat ‘noodzakelijk' is, luidde het nog. ‘Of het nu gaat om de ordelijke opdeling van België, het thema van de immigratie of de positie van de islam in onze samenleving: alleen een partij als de onze kan taboes breken en heikele thema's onverbloemd op de maatschappelijke agenda zetten', aldus nog Annemans.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten