Pasen was kouder dan Kerstmis

Bron © Belga

Foto: BELGA

We zijn overgeschakeld op zomertijd, maar het weer heeft nog altijd een winters tintje. Het was op paaszondag zelfs kouder dan met Kerstmis. We hebben de koudste Pasen sinds 1964 meegemaakt. Toen werd, omgerekend naar de huidige meetmethode, 3 graden genoteerd. Vandaag was dat 3,2 graden in Ukkel, zegt David Dehenauw van het KMI. Volgens de weerman blijft het de hele week veel te koud met maxima rond 5 of 6 graden. Pas in de tweede week van het Paasverlof komen we in de buurt van 10 graden.

Vannacht is er eerst nog veel bewolking met wat plaatselijke neerslag: motregen in Vlaanderen, een sneeuwvlokje in de Ardennen. Later komen er overal brede opklaringen. De wind gaat liggen en overal duikt het kwik onder het vriespunt: minima van -2 tot -7 graden.

Maandag blijft het droog weer. Zon en wolken wisselen elkaar af. Het blijft koud: maxima rond 6 graden.

Vanaf dinsdag wakkert de noordoostenwind wat aan. Dinsdag en woensdag is er flink wat zonneschijn. Toch halen de maxima maar 7 graden. En ‘s nachts blijft het op de meeste plaatsen licht vriezen.

Vanaf donderdag verschijnt er opnieuw meer bewolking, maar neerslag is er niet of nauwelijks. En ook dan zal een wintertrui zijn diensten bewijzen.

 

 

Door kld, jns
TOP 10 MEEST GELEZEN