Dieven blazen geldautomaat aan tankstation in Hampshire op

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie van Hampshire, Engeland, heeft beelden vrijgegeven van een beveiligingscamera aan een tankstation van Texaco. Daarop is te zien hoe een geldautomaat opgeblazen wordt. Na de explosie werd al het geld uit de automaat gestolen. De politie is op zoek naar de dieven.

kco

Zondagmorgen werd de politie van Hampshire opgebeld door iemand die in de buurt van het tankstation woont. De buurtbewoner hoorde een luide knal, waardoor alle huizen in de buurt van de Texaco garage op hun grondvesten daverden.

De eerste agent die ter plekke kwam, bluste een kleine brand, veroorzaakt door de explosie. Tijdens het onderzoek naar de feiten, werden enkele gasflessen ontdekt in de omgeving van het tankstation. Niemand raakte gewond, maar volgens de politie had de hele situatie veel slechter kunnen aflopen.

De agenten gaven de beelden vrij om duidelijk te maken hoe gevaarlijk een explosie van dit kaliber kan zijn. Het was niet de eerst keer dat een geldautomaat op deze manier overvallen werd. 'Ons advies aan iedereen die een geldautomaat gebruikt is om uiterst waakzaam te zijn voor verdachte activiteiten in de buurt van het toestel. Als mensen iets ongewoons zien of als ze loshangende kabels of draden uit de machine zien komen, mogen ze die onder geen beding aanraken. Ze moeten dan onmiddellijk de politie bellen', aldus hoofdinspecteur Stuart Murray.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten