Foeke Booy: ‘Ontslag bij Cercle was donderslag bij heldere hemel'

Bron © Belga

Foto: Rudy DECLERCK

BRUGGE -

De Nederlander Foeke Booy is bijzonder verrast door zijn ontslag als coach van Cercle Brugge. Dat zegt hij op de website van zijn management Sport-Promotion. De Vereniging, die in een zware degradatiestrijd verwikkeld is, besloot dinsdagavond de 50-jarige Fries te ontslaan omwille van de zwakke competitieresultaten.

Booy was volledig overrompeld door de beslissing van Groen-Zwart. ‘De mededeling kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel', toont de coach zich onaangenaam verrast. ‘Ik zat gisteravond Paris Saint-Germain tegen Barcelona te kijken toen ik werd gebeld en op de hoogte werd gesteld van de beslissing van de beheerraad. Ik was op z'n zachtst gezegd verbaasd over dit besluit', aldus Booy, die amper vijf maanden aan het roer stond bij Cercle en nog een contract had tot het eind van het seizoen.

Booy is des te verbaasder omdat niets wees in de richting van een breuk. ‘Ik heb de afgelopen dagen geen enkel signaal ontvangen dat dit mogelijkerwijs speelde. Het contact met de spelersgroep en de technische staf is altijd prima geweest. Datzelfde geldt voor de interactie met het dagelijks management van Cercle. Ik begrijp overigens wel dat men een soort schokeffect wil creëren om zo degradatie te ontlopen. Ik had er alle vertrouwen in dat we dat gezamenlijk hadden kunnen bewerkstelligen. Ik vind het verschrikkelijk jammer dat deze beslissing is genomen', stelde Booy, die Cercle wel naar de bekerfinale wist te loodsen.

Door vermi
AANGERADEN