Mike Verdrengh krijgt hoofdrol in film 'F.C. De Kampioenen'

Bron © Het Laatste Nieuws

Foto: pn

Hij komt er dan toch: op zondag 28 april starten de opnames van de 'F.C. De Kampioenen'-film. Met daarin een onverwachte hoofdrolspeler: de 67-jarige Mike Verdrengh, die onlangs nog schitterde in de Eén-reeks 'Salamander'. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Verdrengh speelt de rol van Albert Tartuffe, de voorzitter van een voetbalclub en een oude vriend van voorzitter Balthazar Boma (Marijn Devalck). De opnames beginnen in Zuid-Frankrijk, waar de vertrouwde kampioenenploeg naartoe trekt om er een vriendschappelijke wedstrijd te gaan spelen tegen 'Saint Tin-Tin', de ploeg van Tartuffe.

 'We zijn ontzettend blij dat Mike heeft ingestemd om een hoofdrol te spelen in de film', zegt Eric Wirix, producent van Skyline Entertainment, het productiehuis dat de film voor de VRT maakt. 'Het is, voor zover wij weten, zijn allereerste grote comedyrol. Na zijn formidabele prestatie in 'Salamander', hebben we Mike kunnen overtuigen om de antagonist van Boma te worden. Marijn en Mike hebben elkaar uiteraard al gezien en ik kan nu al met veel plezier melden dat het met die twee straks bingo zal zijn op het witte doek'.

De film gaat wellicht in december in première.

 

Door tib