Vijf maanden cel gevorderd tegen Claudio Dell'Anno

Bron © Belga

Foto: BELGA

Kortrijk -

Het openbaar ministerie heeft in het Gentse hof van beroep een beroepsverbod en vijf maanden cel gevorderd tegen Claudio Dell'Anno, de winnaar van het VTM-programma 'Mijn Restaurant' in 2009. De kok stond terecht voor misbruik van vertrouwen omdat er na de overname van zijn restaurant in Kortrijk nog meer dan 10.000 euro van de rekening van de vennootschap verdween. Dell'Anno, die in eerste aanleg vier maanden cel kreeg maar geen beroepsverbod, vraagt de vrijspraak.

Claudio Dell'Anno wordt ervan beschuldigd vlak voor het faillissement van het Kortrijkse restaurant Dell'Anno geld te hebben verduisterd. Uit de gecontroleerde bankverrichtingen bleek dat er op 28 april 2010 5.000 euro werd overgeschreven van de vennootschapsrekening van het restaurant naar zijn eigen privérekening. Twee dagen later haalde hij in Knokke het resterende saldo van 5.918 euro af. Het restaurant was op dat moment al eigendom van Xavier P., die alle aandelen van Dell'Anno had overgenomen.

Voor de eerste transactie werd Dell'Anno vrijgesproken, maar de rechter veroordeelde hem wel voor de geldafhaling in een ING-kantoor op de Lippenslaan in Knokke-Heist.

Zijn advocaat wil dat hij ook voor die geldafhaling wordt vrijgesproken. 'Hij heeft dat geld cash afgegeven aan Xavier P. voor de nieuwe vennootschap'. Het openbaar ministerie wil Dell'Anno echter voor beide transacties veroordeeld zien. 'Claudio en zijn vriendin waren de enige die een volmacht hadden op die rekening. Dat Xavier P. die 5.000 euro dus heeft overgeschreven naar de rekening van Dell'Anno is ongeloofwaardig.'

De advocaat-generaal vorderde vijf maanden cel en blijft erbij dat de man een beroepsverbod moet worden opgelegd. Arrest op 23 mei.

Door gjs