Kangoeroes Boom bereidt zich voor op eerste klasse

Basketbalclub Kangoeroes Boom is het eerste seizoen in eerste nationale al druk aan het voorbereiden. Een officiële toekenning van een licentie voor de Ethias League is er nog niet, maar enkele weken geleden kreeg Kabo al officieus groen licht.

vtgn

Onder impuls van voorzitter Luc Katra en financieel verantwoordelijke Paul De Peuter werden een reeks ingrijpende maatregelen genomen. KaBo zal volgend seizoen in eerste klasse van start gaat met maximum drie profs en een flink aantal semi-profs. De kern zal aangevuld worden met enkele jeugdinternationals.

Herstructurering

Als assistent van head coach Tom Poppe werd Peter Jorssen aangeworven. Paul De Peuter zal zijn job van financial controller combineren met de rol van teammanager. Jan Wouters zal als commercieel manager voor de goede werking van de verdere commerciële uitbouw van de club gaan zorgen.

Rudi Kuyl wordt aangetrokken als sportief manager. Kuyl, tevens de woordvoerder van tennisster Yanina Wickmayer, zal zich niet alleen bezig houden met het sportieve luik maar hij zal de club ook met raad en daad bij staan waar nodig. De sportieve cel bestaande uit head coach, teammanager en sportief manager zal waken over het functioneren van het team binnen de door de club gestelde voorwaarden.

De hoogste klasse in het mannenbasket bestaat momenteel uit acht clubs. Net als in bijvoorbeeld de Amerikaanse NBA wordt er gewerkt met een gesloten systeem zodat degraderen niet mogelijk is. Toch zetten weinig clubs de stap naar het hoogste niveau omdat overleven in eerste klasse financieel niet vanzelfsprekend is.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten