Twintiger krijgt jaar cel voor gevangenhouding 19-jarige

Bron © Belga
Maarkedal / Oudenaarde -

De 20-jarige man uit Maarkedal die beschuldigd werd van gevangenhouding, slagen en verwondingen en foltering van een 19-jarige jongen in Oudenaarde, is veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Dat heeft de correctionele rechtbank van Oudenaarde beslist. Het openbaar ministerie had drie jaar cel gevorderd, maar de man werd vrijgesproken voor foltering.

De man uit Maarkedal pleegde de feiten samen met een meisje van 16 uit Anzegem, een jongen van 15 uit Oudenaarde en een jongen van 16 uit Ronse. Het slachtoffer werd meegelokt naar het huis van de moeder van een van de verdachten en werd daar geslagen en vernederd, aldus het openbaar ministerie. Volgens zijn verklaring werd hij onder meer in een hondenhok opgesloten.

De twee minderjarige jongens werden door de jeugdrechter in Oudenaarde geplaatst in een gesloten instelling. Het meisje van 16 werd door de jeugdrechter in Kortrijk onder toezicht van de sociale dienst geplaatst.

De meerderjarige verscheen twee weken geleden voor de rechtbank in Oudenaarde. De aanklager eiste toen drie jaar cel, terwijl de verdediging een werkstraf vroeg. De rechtbank sprak de man vrijdag echter vrij voor foltering, maar veroordeelde hem tot één jaar cel voor gevangenhouding en slagen en verwondingen.

Door kidr
AANGERADEN