Beleggingsfraude kost vrouw 24 maanden cel

Bron © Belga
Hasselt -

De Hasseltse correctionele rechtbank was vrijdag niet mals voor een 49-jarige vrouw uit Hasselt die terechtstond voor beleggingsfraude. Ze werd veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan zes maanden effectief, en een beroepsverbod van acht jaar. De vrouw stak het geld van klanten in eigen zak, terwijl ze dat eigenlijk had moeten beleggen. Daarmee sloeg ze een financiële put van maar liefst 470.000 euro. De opgelegde straf komt overeen met de vordering van het openbaar ministerie.

De vrouw kocht met de gelden onder meer een gebouw, waar ze haar kantoor onderbracht, en een BMW van 71.000 euro. Voor de aankoop van de BMW ging de moeder van twee deels een financiering aan. Daarvoor stelde ze valse documenten op.

In januari 2011 stapte ze zelf naar de federale gerechtelijke politie in Hasselt om zichzelf aan te geven. Ze legde ook de boeken neer. Tussen 2007 en 2010 gebruikte de vrouw het geld van klanten voor persoonlijke doeleinden. Om hen te doen geloven dat de bedragen wel degelijk belegd waren stelde ze fictieve documenten op. Ze bemiddelde ook bij verzekeringen terwijl ze al in 2006 geschrapt was uit het register van verzekeringstussenpersonen.

De verdediging van de vrouw haalde aan dat ze het niet zover wilde laten komen en dat het begon met een paar duizend euro. Dat liep al snel uit de hand om dat ze de ene put wilde vullen, waarna een andere ontstond. Ze zou zich bovendien te veel gespiegeld hebben aan haar vader, die een succesrijk verzekerings- en beleggingskantoor runde. Daarnaast had ze gezondheids- en privéproblemen.

Vijf burgerlijke partijen kregen elk 1 euro provisioneel en 165 euro rechtsplegingsvergoeding toegewezen. Aan drie gedupeerden moet de vrouw 52.484 euro betalen.

Door kco
AANGERADEN
Meest recent