John Galliano alweer onder vuur

© PN

© photo news

1 / 2

Israël is de antisemitische uitlatingen van John Galliano uit 2011 nog niet vergeten. De Britse modeontwerper zou de jurk van Moran Mazor ontwerpen, de zangeres die het land zal vertegenwoordigen op het 58e Songfestival. Maar dat mag hij helemaal niet.

vwh

Mazor had verschillende ontwerpers gecontacteerd. Tegen al haar verwachtingen in, had Galliano toegezegd. Maar de zangers zal op 18 mei toch niet in zijn creatie schitteren tijdens het Songfestival in het Zweedse Malmö.

De Israel Broadcasting Authority (IBA), de zender die het muziekevenement zal uitzenden én de sponsor van Mazor, wil immers niet geassocieerd worden met het werk van de ontwerper en verbiedt de ster om zijn ontwerp te dragen. Dat schrijft de Israëlische krant Ha'aretz.

Begin 2011 raakte een beschonken John Galliano betrokken bij een caféruzie in hartje Parijs. Hij uitte antisemitische beledigingen naar een koppel. Daarna werd hij ontslagen als hoofdontwerper van Dior. Inmiddels hebben de modewereld en de Anti-Defamation League, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van Joden, de fouten van de ontwerper vergeven. Zij vinden het nutteloos om hem te blijven negeren.

Lees ook