Johan Bruyneel: ‘Een nieuw tijdperk voor de wielersport'

Bron © Belga

De publieke dopingbiecht van Lance Armstrong zet zijn toenmalige ploegleider Johan Bruyneel vooralsnog niet aan tot bekentenissen. Op zijn blog laat Bruyneel donderdag wel weten dat hij zijn verhaal later uit de doeken zal doen.

‘Er is veel gebeurd sinds ik mijn laatste blog schreef (in augustus 2012). Het meeste daarvan is al bekend. Er zal een moment en een plaats komen waarop ik mijn mening over het onderwerp zal geven, maar wegens een aantal lopende procedures is dat moment nu nog niet', schrijft Bruyneel.

De 48-jarige West-Vlaming was jarenlang de ploegleider en vertrouwenspersoon van Lance Armstrong. Toen die in januari bekende zijn zeven tourzeges te hebben behaald dankzij dopinggebruik, kwam Bruyneel mee onder vuur te liggen, hoewel Armstrong hem bij Oprah niet bij naam noemde. Tot vandaag erkende Bruyneel evenwel nog geen schuld.

‘Ondanks wat er al dan niet is gebeurd, hou ik nog steeds van de wielersport', zegt Bruyneel. ‘Als kleine jongen werd ik verliefd op de fiets en op een bepaalde manier zal die altijd een deel van mij zijn. Wat er ook gebeurt, mijn liefde voor de sport zal nooit sterven.'

Bruyneel zegt blij te zijn dat de wielersport, ondanks alle dopingverhalen, nog steeds populair is. ‘Ondanks alle controverse van de voorbije maanden heeft de sport gezegevierd. Ik twijfel er niet aan dat er een nieuw tijdperk is aangebroken in de wielersport. De renners lijken dit moment omarmd te hebben, net als de fans. De focus ligt opnieuw waar die moet zijn, bij de renners.'

Door vermi
AANGERADEN