Broken Circle Breakdown valt opnieuw in de prijzen

© KFD

1 / 2

Regisseur Felix van Groeningen valt opnieuw in de prijzen met zijn laatste film. Deze keer gaat ‘The Broken Circle Breakdown’ met de publieksprijs van het CPH PIX filmfestival van Kopenhagen lopen, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag.

belga

De film won de Politiken Audience Award, de publieksprijs in samenwerking met de Deense krant Politiken. Het festivalpubliek koos de film uit een lijst van tien films uit het volledige bioscoopprogramma van het festival. Naast ‘The Broken Circle Breakdown’ was ook nog ‘A perdre la raison’ van Joachim Lafosse genomineerd, een coproductie met Vlaanderen via Prime Time.

De genomineerden van de Politiken Audience Award worden geselecteerd voor hun potentieel om verdeeld te worden in het Deense bioscoopcircuit. ‘Met de publieksprijs op zak is ‘The Broken Circle Breakdown’ zeker van ondersteuning bij de release van de film in de Deense zalen en de uitzending op televisie via de nationale omroep DR.’ Vorig jaar ging de publieksprijs naar de Oscargenomineerde prent ‘Monsieur Lazhar’, in 2010 naar ‘Ajami’, eveneens Oscarkandidaat.

‘The Broken Circle Breakdown’ won eerder de Panorama Publieksprijs en het Europa Cinema Label op de Berlinale. De film met de hoofrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh loopt overigens vanaf donderdag in de Duitse filmzalen.

De Politiken Audience Award is slechts één van de twee prijzen die in Kopenhagen te winnen vallen. De New Talent Grand Prix lauwert de eerste langspeler van een beloftevolle regisseur en wordt donderdag, op de laatste dag van het festival, uitgereikt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook