Aanklachten ingetrokken tegen verdachte in gifbriefzaak

Bron © Belga

Foto: AFP

Het openbaar ministerie heeft de aanklachten laten vallen tegen Paul Kevin Curtis, die ervan verdacht werd gifbrieven te hebben gestuurd naar president Barack Obama en naar andere functionarissen. In de zaak is nieuwe informatie opgedoken, luidt het. Volgens de advocate van Curtis zou er een andere verdachte in beeld zijn. Dat melden verschillende Amerikaanse media, waaronder CNN en The Wall Street Journal.

Curtis was dinsdag al op borgtocht vrijgelaten, maar nu blijken ook alle aanklachten geannuleerd te zijn. ‘Het lopende onderzoek heeft nieuwe informatie opgeleverd’, zo staat in een bericht van het openbaar ministerie.

‘Erin geluisd’

De 45-jarige Curtis, een Elvis-imitator, werd vorige week opgepakt en ook formeel aangeklaagd nadat de postdiensten van het Witte Huis en het Capitool met ricine geprepareerde brieven aan president Barack Obama en Republikeins senator Roger Wicker hadden onderschept. Elders was nog zo’n brief opgedoken. Maar noch in zijn huis, noch in zijn auto werden sporen van het dodelijke gif gevonden.

De advocate van Curtis zei eerder al dat ze ervan overtuigd is dat hij erin geluisd werd door iemand anders, die in de brieven een aantal zinnen gebruikte die Curtis graag gebruikt op sociale netwerken.

Door dgs
AANGERADEN