Barbara Pas volgt Annemans op als fractieleider

© rr

Barbara Pas volgt Gerolf Annemans op als fractievoorzitter van Vlaams Belang in de Kamer. Dat heeft de factie 'met grote consensus, om niet te zeggen unanimiteit' donderdag beslist. De aanstelling is geen verrassing, want Pas was al ondervoorzitter.

edm

De 32-jarige Pas beloofde haar fractiegenoten dat ze inhoudelijk geen koerswijziging hoeven te verwachten, al moet er ruimte zijn om nieuwe thema's onder de aandacht te brengen. Met Pas kiest de partij voor een 'radicale verjonging', aldus Annemans.

Met haar 32 jaar is ze de jongste fractieleider in de Kamer, maar nog opvallender is dat Vlaams Belang nu een vrouwelijke fractieleider heeft in zowel Kames als Senaat, waar Anke Van dermeersch de plak zwaait.

Pas zetelt sinds 2007 in de Kamer en was van oktober 2009 tot maart 2012 nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. Ze heeft een diploma handelsingenieur op zak en verdiept zich vooral in financiële en economische dossiers.

Annemans kondigde eerder deze week aan dat hij na 26 jaar als fractieleider omdat hij zich wil concentreren op het partijvoorzitterschap. '26 jaar ervaring kan je niet zomaar vervangen', bracht Pas hulde aan haar voorganger. 'Vriend en vijand zijn het er over eens dat Gerolf één van de meest erudiete en welbespraakte parlementsleden is.'

‘Mijn partijvoorzitterschap is een fulltimejob en ik wil mijn belofte van vernieuwing houden’, zo verantwoordde Annemans zijn beslissing om af te treden als fractieleider. Hij wil de partij 'verder uitbouwen, moderniseren krachtvoer geven en de vernieuwing van het politiek personeel voortzetten.'

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten