Comme Chez Soi kookt met vuilnisbakvoedsel

© rtbf

© rtbf

1 / 2

Supermarkten gooien vaak niet-verkochte voedingswaren in de vuilnisbak. Om plaats te maken, of omdat ze over datum zijn. 'Voedselverspilling', vond RTBF, en vond gehoor bij tweesterrenrestaurant Comme Chez Soi.

rdc

Wie zin heeft in lekker eten, kan onder meer terecht bij het Brusselse Comme Chez Soi. Als klant verwacht je daar kraakverse ingrediënten, en geen voedsel dat in een vuilnisbak gelegen heeft. Om de aandacht te vestigen op de wereldwijde voedselverspilling, wou RTBF daar even verandering in brengen.

In de reportage van de Belgische radio- en televisieomroep van de Franse Gemeenschap gaat chef Lionel Rigolet aan de slag met allemaal goederen die de reportagemakers uit een vuilbak van een supermarkt gevist hebben. 'Keuze te over', blijkt uit de reportage. 'Schandalig', vindt Rigolet.

Vanaf 3:35 blijkt met alle ingrediënten ware grande cuisine gemaakt te kunnen worden. Zo begint Rigolet met een champignonnensoepje in courgette. Het hoofdgerecht bevat bloemkool en mousseline, en als dessert wordt espuma van banaan en ananas geserveerd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook