Zware rellen in Stockholm

© AFP

© AFP

1 / 2

Jongeren hebben zondagnacht in de Zweedse hoofdstad Stockholm een ware ravage aangericht, zo berichten lokale media. Ze reageerden naar verluidt op het neerschieten van een man door de politie afgelopen week.

bvb

De rellen vonden plaats in Husby, in het noorden van de stad, waar veel migranten leven. Tientallen auto’s werden in brand gestoken en de politie kreeg stenen naar het hoofd gegooid. Volgens ooggetuigen werden minstens honderd wagens vernield. Ook een garage werd in brand gestoken, waardoor een appartementsgebouw moest worden geëvacueerd. Vijftig bewoners kregen tijdelijk elders onderdak. In een shoppingcenter werden heel wat vernielingen aangericht.

Drie agenten raakten gewond. Aan de rellen zouden een 50-tal jongeren hebben deelgenomen. Niemand werd voorlopig aangehouden, maar dat zou wel nog kunnen gebeuren na de ondervraging van ooggetuigen.

Volgens lokale media is het protest een reactie op het neerschieten van een 69-jarige inwoner van Husby vorige week maandag. De man zou de ordediensten met een machete hebben bedreigd en werd daarop doodgeschoten. Buurtbewoners vroegen zich af waarom de agenten zoveel geweld gebruikten om de man te kunnen overmeesteren.

Maandag omstreeks 5.30 uur was de rust weergekeerd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten