Rellen in Zweden duren voort

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AP

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

© AFP

1 / 11

Voor de vierde opeenvolgende nacht is het in Zweden tot rellen gekomen. Volgens Zweedse media donderdagmorgen zijn de onlusten overgeslagen naar zuidelijke voorsteden van de hoofdstad Stockholm.

bvb

Minstens een politieman raakte gewond, aldus mediaberichten. Een groep jongeren gooide met stenen. Er werden auto’s in brand gestoken. Ook een politiewagen in Stockholm werd in brand gestoken maar het vuur kon snel geblust worden. In de zuidelijke stad Malmö gingen drie auto’s in vlammen op, berichtte de politie.

De onlusten ontstonden afgelopen zondag in Husby, een voorstad ten noorden van Stockholm, en hebben sindsdien elke nacht uitbreiding genomen. Achtergrond zou de dood van een 69-jarige zijn die de politie - officieel uit zelfverdediging - neerschoot. Na Husby zorgden jongeren nadien in voorsteden als Fittja voor onlusten.

De Zweedse minister van Justitie Beatrice Ask kondigde aan het geweld en het vandalisme in de voorsteden te zullen bestrijden. Aanvallen tegen de politie en hulpdiensten zijn “onaanvaardbaar”, verklaarde ze.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten