GETEST. Welke forelfilets zijn het lekkerst?

© Wim Daneels

© Wim Daneels

© Wim Daneels

© Wim Daneels

© Wim Daneels

© Wim Daneels

© Wim Daneels

© Wim Daneels

© Wim Daneels

© Wim Daneels

Over de garnalen uit de supermarkt waren de viskoks van restaurant Boury niet te spreken. Daarom waren we benieuwd wat ze van een ander populair product uit de visafdeling zouden vinden: gerookte forel, dat geliefde ingrediënt voor toastjes, slaatjes of een mousse. Dean Masschelein, de nationale viskok van 2013, en Tim Boury, de viskok van 2009, hadden er van tevoren niet al te veel vertrouwen in. Maar zie: tijdens het proeven draaide de stemming helemaal om. 'Dit valt beter mee dan gedacht.'

Hans-Maarten Post

Zo deden we de testDE FOREL De twee viskoks hadden er van tevoren niet al te veel vertrouwen in. Maar al proevend kwamen ze tot de vaststelling dat het met die smaak best nog wel meeviel. Meer nog: toen we eind maart bij hen langsgingen met garnalen, konden ze daar met de beste wil van de wereld geen smaakverschillen bij ontdekken. Deze keer proefden ze een duidelijk verschil. En was de duurste dan ook de beste? Niet altijd.PRIJS/KWALITEIT Als we de prijs per kilo bekijken, valt er een enorm verschil te noteren. Voor de goedkoopste forelfilets betaal je 11,92 euro: Vejle (Lidl), Golden Seafood (Aldi) en Danforel (Colruyt). De duurste forellen uit de reeks kosten 35,92 euro (Bio-time, Colruyt) en 35,20 euro (Mathonet-Gabriel, Delhaize). De duurste, Bio-time, vonden onze twee viskoks de winnaar, vanwege net iets specialer van smaak en net iets lekkerder. Maar wie op de centjes wil letten, kan met een gerust gevoel ook Vejle of Danforel mee naar huis nemen. De duurdere forellen Mathonet-Gabriel en vooral Carrefour vielen dan weer tegen.HERKOMST De warenhuizen halen hun forellen uit heel verschillende wateren. Van dichtbij (België) of verderaf (Frankrijk, Denemarken, Turkije).DE TEST De blinde test vond plaats in restaurant Boury, Roeselare.www.restaurantboury.be

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten