De Ochtend kiest voor vast presentatieduo

Xavier Taveirne en Bert Rymen vormen vanaf september het vaste presentatieduo van De ochtend op Radio 1. Dat meldt de VRT.

Het actuaprogramma De ochtend op Radio 1 krijgt volgend seizoen één vast presentatieduo. Xavier Taveirne en Bert Rymen gaan de uitdaging aan om vanaf september elke schooldag te presenteren. “Door te kiezen voor een vast presentatieduo willen we de band met onze luisteraars versterken en meer continuïteit en eenheid brengen in het programma”, zegt Radio 1-nethoofd Diane Waumans.

Na zes seizoenen wordt het programma ook inhoudelijk en vormelijk opgefrist. Hoofdredacteur Radio Griet De Craen: “De ochtend zet de lijnen uit voor het nieuws van de dag, het is dé referentie voor wie ’s morgens mee wil zijn. Die sterkte willen we absoluut behouden, ook in de toekomst, en daarom willen we inhoud en vorm na zes jaar eens opnieuw tegen het licht houden.”

Sara Van Boxstael en Marjan Temmerman, die het programma nu week om week presenteren samen met Bert Rymen en Xavier Taveirne, krijgen een nieuwe opdracht binnen de nieuwsdienst van de VRT.

Aangeboden door onze partners

Lees ook