Vlaams Belang start campagne à la Thatcher

De partij Vlaams Belang voert de komende maand een grootschalige campagne tegen wat de partij noemt het uitmelken van de Vlaming door de overheid. Onder de noemer ‘genoeg gemolken, geef ons geld terug!’ zet de partij zich af tegen de hoge inzet van belastinggeld voor immigratie, de EU en de euro, de transfers naar Wallonië - niet toevallig de klassieke Vlaams Belang-thema’s - en de redding van de banken.

jta

‘Er heerst een grote moedeloosheid bij de Vlamingen’, zegt voorzitter Gerolf Annemans. ‘Die is solidair en weet heel goed dat hij belastingen moet betalen om de maatschappij draaiende te houden. Maar de zaken liepen de jongste jaren uit de hand en dat vindt de Vlaming zeer onrechtvaardig.’

Volgens Vlaams Belang betaalde elke Vlaamse belastingbetaler vorig jaar gemiddeld zowat 6.700 euro voor politieke beslissingen over immigratie, de eurocrisis en voor de transfers naar Wallonië. De partij zegt dat dit bedrag oploopt tot 12.000 euro als de redding van Dexia in rekening wordt gebracht.

De campagneslogan haalde Vlaams Belang bij de recent overleden Britse ex-premier Margareth Thatcher. ‘I want my money back’, zei die destijds over het volgens haar te dure Europese beleidsniveau. Volgens Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter speelt de campagne in op wat de Vlaming bezighoudt: zijn portefeuille.

De campagne - met affiches, folders en gadgets - loopt tot eind juni en is volgens Annemans een van de ‘raketten’ die zijn partij afvuurt in de aanloop naar de verkiezingen van 2014.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten