Weg vrij voor overname Heinz door Warren Buffett

© AFP

De miljardenovername van ketchupmaker H.J. Heinz door onder meer de bekende Amerikaanse belegger Warren Buffett kan worden afgerond. De betrokken concurrentieautoriteiten hebben hun goedkeuring gegeven voor de operatie, zo heeft Heinz maandag meegedeeld. De Europese Commissie zette maandag als laatste het licht op groen.

bvb

De overname werd midden februari aangekondigd. De holding Berkshire Hathaway van Buffett en het investeringsfonds 3G Capital nemen het voedingsbedrijf over voor 28 miljard dollar (ruim 21 miljard euro), schuld inbegrepen.

De Europese Commissie oordeelde maandag dat de overname niet tot concurrentieproblemen leidt. De Commissie onderzocht de gevolgen op de markten van de koude sauzen en van het fastfood. 3G is immers eigenaar van de hamburgerketen Burger King. De operatie leidt niet tot concurrentieproblemen, aldus de Europese Commissie, “rekening houden met de aanwezigheid van geloofwaardige concurrerende groepen en met de bestaande relaties tussen Heinz en Burger King”.

De partijen verwachten de overname op of rond 7 juni af te ronden, laat Heinz nog weten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten