Buffett organiseert opnieuw buffet voor goede doel

Een steak eten met Warren Buffett kan een stevige rekening opleveren. De topbelegger organiseert al voor de veertiende keer een lunch voor het goede doel. Elk jaar stijgen de prijzen voor het etentje en woensdag, twee dagen voor het aflopen van de veiling op eBay, bedroeg het hoogste bod reeds 760.100 dollar (zo’n 580.000 euro).

jta

Fans van het ‘Orakel van Omaha’ kunnen al 14 jaar bieden op steak en rode wijn met hun idool. Het geld dat met het middagetentje opgehaald wordt, gaat naar de liefdadigheidsorganisatie Glide, die daklozen en andere behoeftigen in San Francisco steunt.

‘Er zijn allerlei mensen die deze hulp nodig hebben’, verklaarde de 82-jarige multimiljardair Buffett, die zelf eerder eenvoudig leeft. Vorig jaar kostte het etentje met de chef van holding Berkshire Hathaway uiteindelijk 3,5 miljoen dollar, een bedrag dat toen een nieuw record was. Een nieuw record ligt dit jaar opnieuw in de lijn van de verwachtingen.

Het etentje vindt zoals gebruikelijk plaats in het New Yorkse steakhouse Smith & Wollensky. De winnaar mag zeven vrienden meenemen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten