BV’s geven bloed op Wereld Bloeddonordag

Dertien BV’s, onder wie Lieven Scheire, Tomas De Soete, Stef Wauters en Natalia, geven vandaag, op Wereld Bloeddonordag, het goede voorbeeld door in een donorcentrum van het Rode Kruis bloed te gaan geven.

llo

Vlaams minister-president Kris Peeters, die zelf ook bloeddonor is, komt om 14 uur de donors op de hoofdzetel van Rode Kruis Vlaanderen, in Mechelen, een hart onder de riem steken.

Op Wereld Bloeddonordag wordt ‘het belang van bloed geven in de kijker gezet en worden bestaande donoren bedankt’, aldus de organisatie. ‘Momenteel geeft 3 procent van de bevolking bloed, terwijl 70 procent ooit bloed nodig heeft.’

Wie op 14 juni bloed komt geven, krijgt het speciaal voor de gelegenheid gemaakte Suske en Wiske-album ‘De Bloedbroederd mee. dEen fijne attentie voor onze bestaande donoren, terwijl het voor anderen misschien een motivatie kan zijn om ook eens een bloedgift te overwegend, zegt Nele de Vos, verantwoordelijke donorwerving van het Rode Kruis.

In totaal zullen dertien BV’s het goede voorbeeld geven: Lieven Scheire, Tomas De Soete, Bert Gabriëls, Stef Wauters, Bert Voordeckers, Hilde Geens, Tom Coninx, Virginie Claes, Anke Buckinx, Bart Cannaerts, Natalia, Ingeborg en Gella Vandecaveye.

Op de website www.bloedgevendoetleven.be vind je een overzicht van alle donorcentra waar je terecht kan om bloed te geven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten