Autotoeleverancier Faurecia wil in Europa extra besparen

De Franse autotoeleverancier Faurecia wil zijn capaciteit in Europa verder terugdringen. ‘De markt in Europa blijft krimpen en zal zich slechts langzaam herstellen’, aldus topman Yann Delabrière in de Duitse krant Börsen-Zeitung.

jta

‘In het eerste kwartaal viel de productie met negen procent terug, voor het volledige jaar verwachten we een daling van vier tot vijf procent in Europa’, aldus Delabrière. Faurecia, dat voor het grootste deel in handen is van de Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën, plant daarom zijn vaste kosten in het huidige boekjaar met nog eens 50 miljoen euro terug te dringen.

Eind vorig jaar kondigde Faurecia al aan om in totaal 3.000 jobs te schrappen. Die beslissing had toen geen gevolgen voor de Gentse vestiging, die exclusief voor Volvo werkt.

In de Gentse vestiging van de autotoeleverancier werken circa 80 arbeiders en een tiental bedienden. Er worden onder meer deurpanelen en middenconsoles gemaakt. Volgens het bedrijf is de Gentse vestiging een van de kleinere binnen de groep.

LEES OOK

Nu in het nieuws