SOS BEAUTY. 'Ik word zo snel rood'

  • Bobbi Brown Fall 2012 Long Wear Foundation
'Ik heb een huid met een roze ondertoon, waardoor ik snel rood word'. Visagiste Sabine Peeters helpt je bij je beautyproblemen.

Dag Sabine,


Ik heb eerder een huid met een roze ondertoon, waardoor ik snel rood word.
Heb je tips en trucs voor me om dit meer te camoufleren? Ik heb ook een gemengde en gevoelige huid, welke producten gebruik ik kan best?


Vriendelijke groeten,


Hilke V.

 

Lieve Hilke,

Heel erg bedankt voor je mailtje!
Net als jij heb ik ook een gevoelige/gemengde huid. Wat met zich meebrengt dat experimenteren met producten niet aan de orde is, wegens snelle allergische reactie. Ik hou me dan ook aan de basics: Een zachte reiniging, gevolgd door een goed serum voor de diepere hydratatie en een dagcrème met UV-bescherming. Ik verkies hierbij merken als Bioderma, Avène, Babor en Estée Lauder.


Bij een huid die snel rood durft te worden, hebben we de neiging om té dekkende foundation te gebruiken, over het gehele gezicht. Zo krijg je al snel dat alom gevreesde masker-effect. Wat zo ‘last year’ is!


Om de kleur van je huid in balans te brengen kies je best voor een transparantere foundation met een beige ondertoon. Deze breng je enkel aan op de plaatsen waar je sneller rood wordt, zoals bijvoorbeeld op de wangen. Het voelt veel aangenamer, en je kan het eventueel opbouwen als je toch nog te veel blush ervaart.
Zoek een foundation die parfum-vrij is, zodat de kans op allergische reactie (lees: extra roodheid) minimal is.


Mijn aanraders? Rituals, Bobbi Brown en Invisible Fluid Makeup van Estée Lauder.
Veel succes!


Groetjes,
Sabine

 

Meer beautytips van Sabine Peeters vind je op haar blog Life is like box of makeup

AANGERADEN