CD&V: ‘Screen GAS-reglement op absurditeiten’

Bron © Belga

Foto: BELGA

De CD&V richt een loket op voor al haar mandatarissen die met vragen zitten over de verstrengde regels rond de GAS-boetes. De partij vraagt haar mandatarissen ook om de reglementen op absurditeiten te screenen.

De veelbesproken GAS-wet is intussen in het Staatsblad verschenen en treedt in werking vanaf 1 januari 2014. De gemeenten kunnen dan - als ze dat willen- vanaf 14 jaar iemand beboeten voor overlast. Tot nu was dat 16 jaar. Ook de boetetarieven gaan omhoog.

CD&V wil haar lokale mandatarissen helpen bij hun vragen rond de GAS-wet. ‘Omdat gebleken is dat er in bepaalde reglementen toch wel wat absurditeiten staan, willen we lokale mandatarissen ondersteunen bij de implementatie van deze wet’, luidt het. CD&V-mandatarissen met vragen kunnen terecht op vereniging@cdenv.be.

Het initiatief komt van CD&V-Kamerlid Bercy Slegers. ‘Met de oprichting van een GAS-loket willen we de daad bij het woord voegen zodat het gezond verstand primeert bij het screenen van de lokale reglementen.’

De verstrengde regels stuiten op heel wat verzet van onder meer jeugdbewegingen. Ze zouden te veel ruimte geven voor willekeur.

Door jvt
AANGERADEN
Meest recent