De Morgen verhuist naar Kobbegem

Tegen het einde van dit jaar zou de redactie van de krant De Morgen verhuizen naar Kobbegem, een deelgemeente van Asse, waar de andere krantentitels van de Persgroep hun onderkomen hebben. De reden van de verhuis is de fusie tussen corelio en Concentra. Dat meldt brusselnieuws.be.

jta

Deze middag bevestigde de hoofdredacteur van de krant, Yves Desmet, de intentie van De Morgen om te verhuizen. Bedoeling is dat dit tegen het einde van het jaar gebeurt.

Yves Desmet laat verstaan dat de geplande verhuis een direct gevolg is van de op til staande fusieoperatie tussen de grote uitgeverijen Concentra en Corelio. ‘Met die fusie komt een gigantische oorlogsmachine op ons af. We moesten wel reageren’, aldus Yves Desmet tegen brusselnieuws.be.

Met de verhuis hoopt De Persgroep flink wat te besparen. Het geld dat vrijkomt door de verhuis zou dan geïnvesteerd kunnen worden in eigen projecten en mensen.

Het gaat vooralsnog om een intentie. Het is nu nog wachten op uitspraken van de redactieraad en de syndicale delegatie alvorens het licht voor een definitieve verhuis op groen gezet kan worden.

Eerdere plannen voor een verhuis van de redactie van De Morgen in 2009, werden toen na protest van de redactie in de wachtkamer geplaatst.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten