Jan Decleir speelt in nieuwe film regisseur ‘Good Bye Lenin!’

De Duitse regisseur Wolfgang Becker draait scènes voor zijn nieuwste film in de badstad De Haan. Dat meldt het PR-bureau Potemkino. In de film spelen ook Jan Decleir en Vivane De Muynck mee.

jvt

De nieuwe film van Becker zal ‘Me & Kaminski’ heten. Het verhaal, gebaseerd op een roman van de Oostenrijks-Duitse auteur Daniel Kehlmann uit 2003, gaat over een talentloze kunstjournalist die naam en faam hoopt te maken door de biografie te schrijven van de ooit vermaarde maar vergeten kunstenaar Kaminski.

De journalist overhaalt de oude kunstenaar om samen met hem op zoek te gaan naar diens oude vlam Therese, die aan de Noordzee woont. Jan Decleir zal de rol van de echtgenoot van Therese vertolken. Geraldine Chaplin, dochter van Charlie, speelt de rol van Therese.

Voor de hoofdrol doet Wolfgang Becker opnieuw een beroep op Daniel Brühl, die ook al de hoofdrol vertolkte in de succesfilm ‘Good Bye Lenin!’. De Deense acteur Jesper Christensen, de slechterik in de James Bondfilm ‘Quantum of Solace’, speelt Kaminski.

Jan Decleir en Viviane De Muynck stonden in de VIER-reeks ‘Met Man en Macht’ voor de eerste keer in hun rijke carrière tegenover elkaar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook