Opnieuw geruzie rond vliegroutes Zaventem

© BELGA

SP.A-senator Bert Anciaux protesteert tegen ‘het gemorrel’ aan de vliegroutes van Zaventem. De hinder wordt volgens hem vooral verlegd en armere delen van Brussel-Noord en naar Vlaanderen. ‘We voeren gewoon het akkoord uit’, repliceert bevoegd staatssecretaris Melchior Wathelet (CDH).

jvt

Anciaux haalde uit naar de nieuwe instructies over de berekeningswijze voor de windnormen die het Directoraat-Generaal Luchtvaart op initiatief van staatssecretaris Melchior Wathelet heeft vastgelegd.

De SP.A-er beschuldigde Wathelet ervan dat hij met eenzijdige beslissingen de communautaire vrede in het dossier van de geluidshinder rondom de luchthaven in gevaar brengt. Hij vraagt de Vlaamse meerderheidspartijen om de beslissingen te blokkeren.

‘Hij neemt een aantal beslissingen die meer onveiligheid en meer lawaai creëren, en hij verlegt de hinder van de meer gegoede wijken naar meer armere wijken’, zei Anciaux op Radio 1. Hij vraagt dat Vlaanderen de beslissing blokkeert.

Staatssecretaris Wathelet zegt dat die alleen het regeerakkoord uitvoert.

De instructies over de windnormen voor het gebruik van de start- en landingsbanen op de luchthaven van Zaventem zijn ‘in de grootste transparantie’ vastgelegd. Bert Anciaux is duidelijk niet geïnformeerd over het feit dat de instructie naar alle vicepremiers is verstuurd en dat ze volledig in overeenstemming is met het regeerakkoord, klinkt het.

LEES OOK

Nu in het nieuws