Carlos Slim stapje dichter overname KPN

Bron © Belga

Foto: EPA

Het Nederlandse telecombedrijf KPN heeft de voorwaarden voor de verkoop van zijn Duitse onderdeel E-Plus aan het Spaanse Telefónica verbeterd. Het Mexicaanse América Móvil, het concern van multimiljardair Carlos Slim, mocht mee onderhandelen en steunt dan ook de transactie tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 2 oktober.

Dat meldt KPN, dat in ons land actief is via gsm-operator BASE. Door de onderhandelingen lijkt een belangrijke horde genomen in het overnameproces rond KPN door América Móvil. Die groep was het immers grondig oneens met de eerder bereikte voorwaarden. América Móvil liet nu ook weten dat als de overnamepoging op KPN slaagt, de merknaam KPN blijft bestaan en dat de hoofdzetel in Nederland blijft. Als het bedrijf er niet zou in slagen om meer dan 95 procent van de aandelen te kopen, blijft het concern wellicht ook beursgenoteerd.

Begin augustus raakte bekend dat América Móvil een bod lanceerde van 2,40 euro per aandeel op het Nederlandse telecombedrijf. Het Mexicaanse concern heeft al een belang van 30 procent in KPN en zou tegen dat bod 7,2 miljard euro moeten neertellen voor de overige 70 procent. Een peuleschil voor Carlos Slim: volgens de gezaghebbende lijst van het blad Forbes zou alleen Bill Gates rijker zijn dan hem. Zijn vermogen wordt geraamd op meer dan 50 miljard euro.

AANGERADEN