Vlaams Belang: ‘N-VA heeft witte vlag gehesen’

© belga

De N-VA laat haar principes varen en laat daarmee de traditionele partijen opgelucht ademhalen. Zo reageert Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans op het interview met N-VA-kopstuk Siegfried Bracke.

Siegfried Bracke zei dat zijn partij ook zonder confederaal akkoord in de regering wil stappen gezien de sociaal-economische toestand. Volgens Annemans krijgt ‘in het bijzonder de Vlaams-nationale kiezer daarmee duidelijkheid’.

‘Vooral CD&V kan tevreden zijn: de staatshervorming kan, met het goedvinden van de N-VA, voor vijf jaar begraven worden in de coulissen van de Senaat. ‘Verandering’ wordt vanaf vandaag ‘rustige vastheid’’, klinkt het.

Annemans noemt het interview met Bracke ‘in meer dan één opzicht merkwaardig’. ‘Waar tot vandaag het (op zich) erg onduidelijk confederalisme nog de conditio sine qua non was om de nodige hervormingen door te voeren die de welvaart van de Vlamingen moest veiligstellen, draait Bracke nu met een bijzonder eigenaardige logica de redenering om: de hervormingen zullen het confederalisme bewerkstelligen.’

‘Dit is meer dan een bocht van 180 graden, de N-VA laat gewoon de principes varen. Zeker wanneer men leest dat Bracke niet de minste behoefte voelt het artikel 1 van de partijstatuten over de onafhankelijke Vlaamse republiek letterlijk te interpreteren. Lees: dat punt uit de beginselverklaring was maar om te lachen’, aldus de Vlaams Belang-voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten