Strijd om Dell is gestreden

© REUTERS

© REUTERS

1 / 2

Niets lijkt oprichter Michael Dell nog in de weg te staan om computerfabrikant Dell van de beurs te halen. Beleggersactivist Carl Icahn staakt moegestreden zijn verzet.

wle

Dell lanceerde in februari een bod van 24,4 miljard euro. Door het aanhoudende verzet van vooral Icahn moest hij dat in juli optrekken tot 24,6 miljard dollar, of 13,75 dollar per aandeel. Mogelijk komt daar nog een extra dividend van 13 cent bij. Nog steeds te weinig vindt Icahn, maar hij beseft dat hij een bij voorbaat verloren gevecht voert.

In een open brief aan de Dell-aandeelhouders verwijt hij de directie van Dell een te grote gelatenheid in het dossier. ‘De raad van bestuur herinnert me aan de slotwoorden van Clark Gable in Gone with the wind: ‘They simply don’t give a damn’.

Hij schrijft de raad zelfs dictatoriale trekjes toe. Het verzet tegen de overname door Michael Dell werd gewoon genegeerd, klinkt het verbitterd.

In de brief feliciteert Icahn op cynische wijze Michael Dell met de overname. ‘Ik wens hem alle geluk toe. Hij zou het nog nodig kunnen hebben’.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten