L’Avenir, La Libre en La Dernière Heure verdedigen onafhankelijkheid

© BELGA

De vereniging van redacteurs van de kranten van L’Avenir heeft kennis genomen van de verkoop door Corelio van zijn Franstalige uitgeefactiviteiten aan de Waalse kabelmaatschappij Tecteo. De vereniging blijft de onafhankelijkheid van de redactie verdedigen, ‘zoals we dat altijd gedaan hebben’. Dat hebben de vereniging van redacteurs en de l’Association des Journalistes Professionnels (AJP, de Franstalige tegenhanger van de Vlaamse Vereniging van Journalisten) maandag gezegd.

llo

De redacteurs verwijzen naar een charter uit 2007 dat de onafhankelijkheid van de redactie garandeert. De redacties van L’Avenir en de AJP voegden er maandag nog aan toe dat ze erg ‘aandachtig’ zijn voor de toenadering van Tecteo aan het adres van mediagroep IPM, de uitgever van onder meer La Libre Belgique en La Dernière Heure.

De Waalse kabelmaatschappij toonde immers interesse in IPM. Die gesprekken zijn volgens Tecteo en IPM nog niet afgesprongen. Bedoeling is een grote Franstalige mediapool te creëren, waarin zowel de activiteiten van L’Avenir als die van IPM worden ondergebracht.

Ook de vertegenwoordigers van de journalisten van La Libre en La Dernière Heure verdedigden maandagavond de onafhankelijkheid van de redacties.

Aangeboden door onze partners

Lees ook